Matematik

Lille vektor opgave

02. maj 2007 af MrJonas (Slettet)
Trekant ABC er givet ved A(-2,1) , B(3,-1) og C(1,-2)

Punktet H ligger på linjen gennem A og C, således at vektor BH står vinkelret på vektor AC.

Bestem koordinatsæt til H..

Er lidt lost, har brug for hjælp :)¨

Mvh
Jonas

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af sigmund (Slettet)

1) Bestem parameterfremstillingen for linjen gennem A og C.
2) Udnyt, at prikproduktet mellem AC og BH skal være 0, og løs ligningen.
3) Ved at indsætte den fundne t-værdi i parameterfremstillingen fra 1), fås det søgte punkt.

Svar #2
02. maj 2007 af MrJonas (Slettet)

Ja, så langt er jeg også nået.. men hvis jeg prikker dem sammen får jeg jo en ligning med 2 ubekendte, hvordan skal den så løses?

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Talen er om punkter i planen, så du burde ikke få en ligning med to ubekendte. Det eneste sted, hvor der er en ubekendt, er i koordinaterne for vektor BH. Noget siger mig, at du ikke udnytter, at H ligger på linjen, hvilket betyder at punktets koordinater er bestemt ved parameterfremstillingen for linjen gennem A og C.

Svar #4
02. maj 2007 af MrJonas (Slettet)

min fejl.. har forstået det nu:P tak for hjælpen

Svar #5
02. maj 2007 af MrJonas (Slettet)

Har lige et tillægsspørgsmål..

Jeg har nu fået angivet en funktion, hvor jeg har beregnet arealet under det.

Nu skal jeg så bestemme c, som er givet ved at linjen med ligningen y = c halverer punktmængdens areal i netop to lige store dele..

Jeg kan godt finde ud af det, når den hedder x = c, men er i tvivl, når det drejer sig om y.

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Problemstillingen svarer til at beregne arealet mellem to funktioner, hvoraf den ene er den konstante y = c. Kan du se, hvad jeg mener?

Svar #7
02. maj 2007 af MrJonas (Slettet)

Er vi over i noget..

S f(x)-c = ½areal? og så løse c eller hvordan? :S

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. maj 2007 af sigmund (Slettet)

#7,

Undskyld det sene svar, men ja, det er lige præcis det, jeg mener!

Skriv et svar til: Lille vektor opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.