Matematik

Konstanten a.

02. maj 2007 af Amigo (Slettet)
Hej alle

Jeg har et spørgsmål.

Konstanten a i en eksponentialfunktion af typen f(x) = b*a^x: Hvis a eksempelvis er 0,87, fortæller den så, at hver gang x stiger med en, falder f(x) med 87 %?

Jeg er lidt i tvivl, mange gange tak på forhånd!

Vh
Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af holretz (Slettet)

Prøv at skrive det op på denne måde:

f(x) = b*a*a*a*a.....x gange

f(x) =b* 0.87*0.87*0.87....x gange

Så kan du se, at hver gang du gør det en gang til, så får du ganget alt det foregående med 0.87.
Du får altså 87% af det du havde før. Du kan så sige at f(x) er faldet med (1-0,87) = 0.13 = 13 %

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2007 af iB (Slettet)

Dit eksembel fungere ikke: Hvis vi sætter b=1, og du tager f(1) og f(2), får du ikke en vækst på 87% som du foreslår, men tvært i mod et fald.

Det som er interessant ved a, er om den er større eller mindre end 1, da det har betydning for om funktionen er stigende eller faldende.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2007 af holretz (Slettet)

øhh...hvis der står 0.87, så er funktionen da aftagende når x vokser, hvad ër der galt med det eksempel ? det var jo det der blev spurgt om...

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2007 af Julz (Slettet)

intet galt der. holretz svar var jo helt korrekt og nemt at forstå =)

Skriv et svar til: Konstanten a.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.