Matematik

problemer med opgave ang. linjestykke og cirkelbue.

02. maj 2007 af Julz (Slettet)
Den er helt gal, for jeg får linjestykket AB og cirkelbuen AB til at blive det samme.

Vinklen, V, i midten af cirklen er ukendt. Radius ud til de to punkter, A og B, på cirklen er 6371 km. og de er ligebenet. vinklerne på cirklens kant er vinkelrette til et punkt, F, der ligger 9 km fra cirklens kant og ud i luften. punktet F står i en direkte linje til V.

Jeg skal finde linjestykket AB og cirkelbuen AB.

Først har jeg udregnet kateten AF, lad os kalde den a, ved brug af a^2+b^2=c^2 , da den er retvinklet på horisontlinjen.
og der får jeg a= 6380^2-6371^2=338,76 km
Så vil jeg udregne vinklen V ved brug af sin(A)=a/c
sin(A)=338,76/6380 = 0,05
A=sin-1(0,05) =3,04 grader. Det ganger jeg med 2 får at få hele vinklen =6,08 grader.
Hvis det skal indsættes i ligningen for et linjestykke, AB=2*r*sin(v/2), får jeg: AB=2*6371*sin(6,08/2) =676,566 km
Hvis det skal indsættes i ligningen for en halvcirkel, AB=2*pi*r*(v/360), får jeg: AB=2*pi*6371*(6,08/360)=676,065 km

Kan nogen se, hvor jeg har gjort noget galt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2007 af holretz (Slettet)

Hvis du kun ved hvad radius er, og du ikke kender noget til afstanden mellem A og B, så kan du ikke komme videre ?

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

Når du siger at F ligger ude i luften, er det så over cirkelplanet eller i forlængelse af det ?

Svar #3
03. maj 2007 af Julz (Slettet)

Jeg ved også at stykket F-V er 6380 da det er radius + de 9 km.
Og så har jeg en vinkel som er 90 grader på horisontlinjen. Så jeg har 2 sider og en vinkel i en trekant.

Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

Har du en tegning af det ?

Svar #5
03. maj 2007 af Julz (Slettet)

Jeg har en tegning, og har prøvet at oprette det under opgaver, men ved ikke om det kommer igennem og hvor hurtigt.. hvis du har en email, kan jeg sende det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
03. maj 2007 af holretz (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

det er ikke kommet endnu...

Svar #8
03. maj 2007 af Julz (Slettet)

har prøvet at sende den nu

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

jeg ser den..

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

Det er et spørgsmål om beregningsnøjagtighed..

Brugbart svar (0)

Svar #11
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du har ikke regnet forkert...

Svar #12
03. maj 2007 af Julz (Slettet)

Okay, mange tak =)
Jeg tror også at tegningen har forvirret mig lidt pga størrelsesforholdende. Jeg prøver bare lige at regne det igennem igen, med præcise decimaler så.
Tak fordi, at du gad bruge din tid på det.
Julia

Brugbart svar (0)

Svar #13
03. maj 2007 af holretz (Slettet)

Dit princip er helr rigtigt, men når du regner på tal der ligger så tæt på hinanden, bliver du nødt til at være nøjeregnende med antallet af betydende cifre..
jo flere i mellemregningerne des bedre..til sidst afrundes så.

Skriv et svar til: problemer med opgave ang. linjestykke og cirkelbue.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.