Matematik
Funktion
03. maj 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
Jeg sidder med en træls opgave, og er der nogen der kan hjælpe???
Funktonen f har forskriften
f(x)=x^2-2x+2ln(x)
a) bestem en ligning for den tangent, der rører grafen for f i punktet (1,f(1))
Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficienten 3
b) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.
Funktonen f har forskriften
f(x)=x^2-2x+2ln(x)
a) bestem en ligning for den tangent, der rører grafen for f i punktet (1,f(1))
Grafen for f har to tangenter med hældningskoefficienten 3
b) Bestem førstekoordinaten til røringspunktet for hver af disse tangenter.
Svar #1
03. maj 2007 af dnadan (Slettet)
a)
1. Beregn f'(x)
2. Find f'(1)
3. Find f(1)
4. Beregn nu ligningen vha:
y-f(1)=f'(1)*(x-1)
b)
1. Løs f'(x)=3
1. Beregn f'(x)
2. Find f'(1)
3. Find f(1)
4. Beregn nu ligningen vha:
y-f(1)=f'(1)*(x-1)
b)
1. Løs f'(x)=3
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
