Matematik
2sin(x) = 0¦x>-5 and x<5
04. maj 2007 af
Mr.Muffin (Slettet)
Fået tildelt en besynderlig opgave. Opgaven går simpelt nok ud på at indtaste "solve(2sin(x) = 0¦x>-5, and x<5,x)på TI-89. Derefter tolke det _eksakte resultat_.
Dog kommer der et tegn som jeg aldrig har set før, og syntes at stige hver gang jeg indtaster funktionen.
Dette tegn er ikke på mit keyboard så jeg er i tvivl om i har nogen som helst for ide. Muligvis kunne i skrive det ind på jeres egen lommeregner.
Ser nogenlunde sådan ud
x=@n"stigende tal, startede med 1 ved første indtastning"*pi
n står naturligvis for naturlige tal, logisk nok er svaret noget med et naturligt tal * pi. Dog kan jeg ikke se noget eksakt resultat over dette. Det burde jo også gerne ofylde x>-5 og x<5?
Takker.
Dog kommer der et tegn som jeg aldrig har set før, og syntes at stige hver gang jeg indtaster funktionen.
Dette tegn er ikke på mit keyboard så jeg er i tvivl om i har nogen som helst for ide. Muligvis kunne i skrive det ind på jeres egen lommeregner.
Ser nogenlunde sådan ud
x=@n"stigende tal, startede med 1 ved første indtastning"*pi
n står naturligvis for naturlige tal, logisk nok er svaret noget med et naturligt tal * pi. Dog kan jeg ikke se noget eksakt resultat over dette. Det burde jo også gerne ofylde x>-5 og x<5?
Takker.
Svar #1
04. maj 2007 af sigmund (Slettet)
Løsningerne til den givne ligning er x=0, x=-pi og x=pi, der også kan skrives x=n*pi, hvor n={-1,0,1}.
Jeg har ikke nogen TI-89, og får derfor ikke hjulpet dig med det konkrete problem. Dog vil jeg forslå, at du kigger i manualen til lommeregneren, hvor der burde stå en oversigt over, hvad de forskellige tegn betyder.
Jeg har ikke nogen TI-89, og får derfor ikke hjulpet dig med det konkrete problem. Dog vil jeg forslå, at du kigger i manualen til lommeregneren, hvor der burde stå en oversigt over, hvad de forskellige tegn betyder.
Skriv et svar til: 2sin(x) = 0¦x>-5 and x<5
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
