Matematik

ret linie

06. maj 2007 af z0unds- (Slettet)
Hej jeg skal lave en ret linie i et koordinatsystem, jeg kender 2 punkter den rammer A(-7;-1) og B(0;-4.5)

hvordan finder jeg frem til linies lining når jeg har den her information?

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2007 af holretz (Slettet)

Du finder først hældningskoefficienten som a=(y2-y1)/(x2-x1), og når du har den, så sætter du det ene af punkterne ind i y=a*x+b og isolerer b.

Du kan så bruge det andet punkt til at kontrollere din løsning.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. maj 2007 af km55 (Slettet)

Du udregner a og b...

a=(y2-y1)/(x2-x1)

Herefter indsætter du den fundne a-værdi i liniens ligning: y=ax+b og isolerer b <=> b=y-ax, her behøver du kun at vælge at sætte koordinaterne ind fra et af punkterne fx A.

Se om du kan bruge dette og skriv din løsning her, så tjekker jeg den.

Svar #3
06. maj 2007 af z0unds- (Slettet)

a = -4.5 -(-1)/0-7 = -4.5/-7 = 0.5

y = ax+b

-1 = 0.5 * -7 + b

solve(-1 = 0.5 * -7 + b,b)

b = 1.8

y = 0.5*x+1.8

kan det passe?

Svar #4
06. maj 2007 af z0unds- (Slettet)

det jeg skrev var forkert

punkterne ser sådan her ud: A(-7;-1) B(-4.5;0)

a = -1/-2.5 = 0.4

y = ax+b

solve(-1 = 0.4*-7+b,b)

b = 1.8


tak for hjælpen.

Skriv et svar til: ret linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.