Matematik

Hvor mange gange større bliver..

07. maj 2007 af corazón (Slettet)
Jeg har nu fundet en forskrift for at vise en sammenhæng mellem en tråds modstand i ohm (f(x)) og trådens diameter i mm (x).. Og forskriften er:

f(x)=0,5285*x^-2,01847

Så skulle jeg beregne diameteren når modstanden er 1,50 ohm, hvilket så er 0,60 mm..

Nu skal jeg finde ud af hvor mange gange større modstanden bliver, når diameteren halveres?

Skal jeg så sige:
Px= 50%
Rx= 0,5
Fx=1,5 som så er fremkskrivningsfaktoren?

Dvs når x ganges med 1,5 skal f(x) ganges med:

Fy=1,5^-2,0184= 0,44
Ry(-1)=0,5588
Py=55,88%


?? er det forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2007 af holretz (Slettet)

hvis du vil finde ud af hvad der sker når trådtykkelsen halveres, så indsætter du (x/2) på x's plads. Der står så (x/2)^-2.0187.

eller x^-2.0187 * (1/2)^-2.0187

Altså ændres din modstand med faktoren (1/2)^-2.0187, når du halverer diameteren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

forskriften:

f(x)=0,5285*x^-2,01847


hvis du satte 1 = x vil din b-værdi altid være = f(x)

f(x)=0,5285*1^-2,01847 da (1^-2,01847 = 1)

derfor

f(1) = 0,5285 ohm

Så lad os halvere trådens D.

f(0,5)=0,5285*0,5^-2,01847
f(0,5)= 2.14124

(førsteres. / andenres.) = dit svar

Jeg fandt frem til, at modstanden stiger med ca. en fjerdedel, når diameteren halveres.





Jeg ved ikke, om det var dit spørgsmål...




Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

jeg hader, når folk bare går offline, inden man har postet svaret :/

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2007 af DeutscherDäne (Slettet)

Nu kommer jeg i tvivl. Jeg tror faktisk, det er andetres. / førsteres. pga. opgave formuleringen.

dvs. det bliver 4 gange større.

Svar #5
07. maj 2007 af corazón (Slettet)

Jeg er skam ikke gået offline .. Det er min startsside så lukker den bare ned og tjekker regelmæssigt.. Jeg forstår ikke helt svarene.. skal jeg ikke bruge det der med fremskrivningsfaktor for y og x osv osv .. ? Det tror jeg nok, men kan bare ikke finde ud af det :S

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. maj 2007 af mathon

f(xo)=0,5285*xo^(-2,01847)

f(0,5xo) = 0,5285*(0,5xo)^(-2,01847) =

0,5^(-2,01847)*0,5285*xo^(-2,01847) =

0,5^(-2,01847)*f(xo)


f(0,5xo)/f(xo) = [0,5^(-2,01847)*f(xo)]/f(xo) =

0,5^(-2,01847) = 4,05 0 ca. 4


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. maj 2007 af mathon

4,05 0 ca. 4 --> 4,05 = ca. 4

Skriv et svar til: Hvor mange gange større bliver..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.