Matematik
Bestem intergralfunktion af areal?
08. maj 2007 af
Zipzap112 (Slettet)
Jeg sidder her med en opgave, som virker meget mystisk.
Den måde jeg har forstået den, gør den utrolig enkel, hvilket jeg netop synes er mærkeligt.
En graf for en funktion skærer x-aksen i -3,-2 og 2.
Sammen med x-aksen afgrænser funktionen 2 arealer = M1 (intergral fra -3 til -2 af f(x)) og M2 (intergral fra -3 til 2 af f(x)). M1 = 3/4 og M2 = 32.
Man bliver derefter bedt om at bestemme intergralet fra -3 til -2 af f(x) og fra -3 til 2 af f(x).
Men er det ikke det, der næsten er gjort?
Eller kan man regne sig frem til den præcise forskrift for en funktion, når man kender skæringspunkterne og arealer?
Den måde jeg har forstået den, gør den utrolig enkel, hvilket jeg netop synes er mærkeligt.
En graf for en funktion skærer x-aksen i -3,-2 og 2.
Sammen med x-aksen afgrænser funktionen 2 arealer = M1 (intergral fra -3 til -2 af f(x)) og M2 (intergral fra -3 til 2 af f(x)). M1 = 3/4 og M2 = 32.
Man bliver derefter bedt om at bestemme intergralet fra -3 til -2 af f(x) og fra -3 til 2 af f(x).
Men er det ikke det, der næsten er gjort?
Eller kan man regne sig frem til den præcise forskrift for en funktion, når man kender skæringspunkterne og arealer?
Skriv et svar til: Bestem intergralfunktion af areal?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
