Matematik
2 ligninger med 3 ubekendte
13. april 2004 af
Windcape (Slettet)
sp 1
2 ligninger med 3 ubekendte..
ja jeg mener det !
kan det lade sig gøre, og hvis da, hvordan så..?
sp 2
hvordan kan man opløse en vektor i 3 længder.. ?
2 ligninger med 3 ubekendte..
ja jeg mener det !
kan det lade sig gøre, og hvis da, hvordan så..?
sp 2
hvordan kan man opløse en vektor i 3 længder.. ?
Svar #1
13. april 2004 af Brian (Slettet)
Selvfølgelig kan det lade sig gøre! Hvis der er flere ubekendte end der er antal ligninger, ville man i gamle dage have sagt, at der var 1 frihedsgrad (1 variabel mere end antal ligninger), hvilket peger i retning af, løsningsmængden løst sagt har dimension 1.
Men må vi ikke se disse ligninger, det vil gøre det noget nemmere at sige noget mere præcist?
Men må vi ikke se disse ligninger, det vil gøre det noget nemmere at sige noget mere præcist?
Svar #2
13. april 2004 af Windcape (Slettet)
ok, her er de:
Ligning 1:
0 = s*(-1,154)+t*(-1,964)+p*(1)
Ligning 2:
2000 = s*(-2)+t*2,34+p*2,31
-------------
har btw. aldrig hørt om frihedsgrad :)
Ligning 1:
0 = s*(-1,154)+t*(-1,964)+p*(1)
Ligning 2:
2000 = s*(-2)+t*2,34+p*2,31
-------------
har btw. aldrig hørt om frihedsgrad :)
Svar #3
13. april 2004 af riquelme (Slettet)
hvis der er flere ubekendte end ligninger i et sådant (lineært) ligningssystem vil der normalt være uendeligt mange løsninger.. antallet af frihedsgrader fortæller hvor mange variable der skal til for at beskrive løsningsmængden.. i dit tilfælde kan løsningsmængden beskrives ved:
s = 1.037p - 592.6
t = -0.100p + 348
p må vælges frit (deraf "frihedsgrader").. løsningsmængden kunne også beskrives med s eller t som frie variable
s = 1.037p - 592.6
t = -0.100p + 348
p må vælges frit (deraf "frihedsgrader").. løsningsmængden kunne også beskrives med s eller t som frie variable
Skriv et svar til: 2 ligninger med 3 ubekendte
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
