Matematik

ligning

12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)
-3(6x+1)=250


-18x + -3=250

-18x+ -3-3=250-3

-18x=247

247/-18x

13,72
denne resultat er forkert den rigtig skal være

-14/11 hvor er det jeg har lavet fejl

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2007 af Riemann

Hvis du lægger 3 til på begge sider af -18x + -3=250 fås:

-18x =253

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2007 af sigmund (Slettet)

Det går galt mellem 3. og 4. linje. Hvor bliver -3-3 af på venstre side? Er det ikke -6. Det korrekte er hellere, at du lægger 3 til på begge sider i 3. linje.

Svar #3
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nu er jeg forviirret Riemann siger 253/-18 =-14


det er ike den sig rigtig for den rigtig resultat skal give

-14/11=-1,272

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2007 af sigmund (Slettet)

#3,

Løsningen til den ligning, du har skrevet, er -253/18=-14.05555..., eller 14 1/18. Hvor du har -14/11 fra, ved jeg ikke, men det er så ikke løsning til den ligning, du har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #5
12. maj 2007 af Riemann

Nej, jeg gør ej...

Jeg siger derimod du skal løse ligningen,

-18x =253 <=> x= -253/18


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. maj 2007 af Riemann

#5 var naturligvis et svar til #3..

Svar #7
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nå ja ups har lige kigget på min facitliste der står
-14 1/8

Svar #8
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

tak for jeres hjælp

Svar #9
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

aj der er noget galt her

resultatet er lidt forskellig er det lioge meget


for -14 1/8 giver =-14,125

-253/18=14,055


Brugbart svar (0)

Svar #10
12. maj 2007 af Riemann

Så er der fejl i facitlisten! (eller også har du skrevet ligningen forkert af fra opgaven..)

Svar #11
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

nej har ik skrevet ligning forkert for kigget igen måske er det facitlisten træls

Svar #12
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men vil lige spørge

når det er sådan en ligning
-18x + -3=250

må men gerne sige + - 3 eller skal plus tegnet fjernes altid når der er ganget med en minustegn

Brugbart svar (0)

Svar #13
12. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Du kan ikke have +- stående ved siden af hinanden. Så ja, man fjerner plustegnet.

Svar #14
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

men hvorfor kan jeg så ik bare fjerne - tegnet så put plus tegnet isted for

Svar #15
12. maj 2007 af hjælp19 (Slettet)

får jeg har fået at vide når det er minus så skal man sige plus på den anden side

Brugbart svar (0)

Svar #16
12. maj 2007 af Sherwood (Slettet)

Når du ganger plus med minus, vil det altid blive til et minus tal:

2*(-2) = -4

Ligesom du i din ligning får:

18x+-3 = 18x-3

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.