Matematik

Bevis af rødder for andengradsligning.

14. maj 2007 af Amigo (Slettet)
Hej alle

Jeg har et spørgsmål til omskrivningen af andengradsligningen ax^2 + bx + c = 0 i forbindelse med beviset for dens rødder.

Ved første omskrivning skal man gange med 4a på begge sider af lighedstegnet, men hvordan i al verden kan det give følgende:

ax^2 + bx + c = 0 | Der ganges herefte rmed 4a på begge sider af lighedstegnet

4(a^2)*x^2 + 4abx + 4ac = 0

Det giver i mine øjne ingen mening!

Vh
Amigo

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2007 af chrisjorg (Slettet)

Plejer man ikke at dividere begge sider med a?

Svar #2
14. maj 2007 af Amigo (Slettet)

Hvad siger I andre?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2007 af badooo (Slettet)

#0
Hvad er det, der ikke giver mening?

Svar #4
14. maj 2007 af Amigo (Slettet)

#3: At der fortsat står 0 på højresiden, når du har ganget denne med 4a!

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. maj 2007 af Jargal (Slettet)

når man ganger 0 med et eller andet så får man altid 0!!!

Svar #6
14. maj 2007 af Amigo (Slettet)

Hold kæft, hvor er jeg en knold. Undskyld!

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=45757

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. maj 2007 af Mimical (Slettet)

#7 Dit link virker ikke.

Der er da ikke noget formål i at gange begge sider med 4a!

Ønsker du at starte med formlen ax^2+bx+c=0, så start med at dividere med a på begge sider som #1 antyder og forsøg så at isolere x. Undervejs skal du søge at kvadrere venstre siden, men det kræver at du lægger noget til begge sider, nærmere bestemt (b/2a)^2.

En anden mulighed er at gå den modsatte vej og starte med rødderne, kald dem r og s. Definér nogle forudsætninger f.eks. d=b2-4ac>0 så kan du omskrive ax^2+b+c=a(x-r)(x-s), er d=0 har vi en dobbeltrod og ligningen omskrives til a(x-r)^2. Er d<0 har polynomiet ingen reelle rødder og kan derfor ikke faktoriseres.

Håber du kan bruge dette. Hvis ikke så kontakt mig gerne her.

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Hvis man vælger at gange med 4a får man færre brøker i sit bevis. Sådan vælger flere lærebøger at gennemføre beviset.
De fleste skal bare gøre som "de plejer"

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. maj 2007 af mathon


se
http://peecee.dk/?id=45838


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2007 af Mimical (Slettet)

Nuvel #9 jeg har vist aldrig set dette bevis.
Men jeg har for ganske nyligt opdateret en note om 2. gradspolynomiet se http://peecee.dk/?id=45839.
Endvidere har jeg med en kammerat lavet et notat om polynomier af højere grad end 2, se http://peecee.dk/?id=45840

Skriv et svar til: Bevis af rødder for andengradsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.