Matematik

Beregning af n - altså antal terminer.

15. maj 2007 af Dukkeansigt (Slettet)
Hej
Jeg har brug for hjælp til denne opgave, da jeg ikke ligefrem er et "matematik-orakel". Jeg håber der er én, eller flere som kan og vil hjælpe.

Opgave:

52.000 sættes i banken, med en årlig rente på 3%

Spørgsmålet lyder så:

Efter hvor mange år er beløbet fordoblet?
Kan det passe, at jeg skal isolerer n i formlen: Kn = K(1+x)^n ?

- Og i så fald; hvordan?

Venlig hilsen Stine



Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2007 af mathon


Kn = Ko(1+x)^n

2Ko = Ko(1+x)^n

2 = (1+x)^n

ln(2) = n*ln(1+x)

ln(2) = n*ln(1,03)

n = ln(2)/ln(1,03)

Skriv et svar til: Beregning af n - altså antal terminer.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.