Matematik
ligning for tangent
17. maj 2007 af
omallycat (Slettet)
hvordan bestemmes ligningen for en tangent til punktet P(0,f(0)) - f(0) =-4
f(x)=x^2-3x-4 / x^2+1
? :)
f(x)=x^2-3x-4 / x^2+1
? :)
Svar #1
17. maj 2007 af Fr00gi (Slettet)
tangentens ligning i et punkt x0 (læses x-nul) er:
y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
Alle de der størelser kan du nemt finde, også er det bare med at taste ind. Til sidst, når du har reduceret udtrykket, får du en ligning på formen y=ax+b som er ligningen for tangenten i x0.
y = f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
Alle de der størelser kan du nemt finde, også er det bare med at taste ind. Til sidst, når du har reduceret udtrykket, får du en ligning på formen y=ax+b som er ligningen for tangenten i x0.
Svar #2
17. maj 2007 af omallycat (Slettet)
nu ved jeg godt du siger at jeg nemt kan finde og indsætte værdierne, men er du ik sød at sige mig hvad hhv. x og x0 er i mit tilfælde :D
Skriv et svar til: ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
