Matematik
Udregne fart
20. maj 2007 af
Linex1 (Slettet)
Nogen der lige hurtigt kan hjælpe mig, er helt kold lige nu :P.. Hvordan udregner man farten på et objekt, hvis man har, 1. den tilbagelagte afstand, 2. tiden hvorpå det er gjort..
TFH ;D
TFH ;D
Svar #1
20. maj 2007 af Romulus (Slettet)
Eksempel:
Noget bevæger sig 10 meter på 2 sek:
10 m / 2 sek = 5 m/s
Noget bevæger sig 10 meter på 2 sek:
10 m / 2 sek = 5 m/s
Svar #2
20. maj 2007 af Bruger slettet (Slettet)
Farten er den numeriske værdi af hastigheden. Hastigheden er jo en vektor.
Den regnes ud af den generelle formel er:
S(t) = vo*t -1/2*a*t^2 + S(beg).
Du skal bare løse ligningen S = v*t med hensyn til v, som Romulus har skrevet.
Men husk endelig altid at skrive enheder på dine udregninger.
V.h.
Erik Morsing.
Den regnes ud af den generelle formel er:
S(t) = vo*t -1/2*a*t^2 + S(beg).
Du skal bare løse ligningen S = v*t med hensyn til v, som Romulus har skrevet.
Men husk endelig altid at skrive enheder på dine udregninger.
V.h.
Erik Morsing.
Skriv et svar til: Udregne fart
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
