Matematik
2. grads.lign. omskriv
24. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
jeg har en opgave der lyder således:
omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formlen ax^2+bx+c
så har jeg fundet frem til at produktet stammer fra følgende
a(x-x1)(x-x2)
jamen så har vi a som er 5
og nu prøver jeg at finde b og d, ved at sætte ind i røddr formel, fordi vi kender de to rødder jo
dvs at x1=-2
x1=-b-kvadratrod(d)/2*5=-2
men det virker bare total uoverskueligt, når man tænker på at det er en opgave til prøve uden hjælpemidler!!
nogen der har bud på hvordan man ellers løser sådan en opgave?
omskriv produktet 5(x-2)(x+(2/5)) til formlen ax^2+bx+c
så har jeg fundet frem til at produktet stammer fra følgende
a(x-x1)(x-x2)
jamen så har vi a som er 5
og nu prøver jeg at finde b og d, ved at sætte ind i røddr formel, fordi vi kender de to rødder jo
dvs at x1=-2
x1=-b-kvadratrod(d)/2*5=-2
men det virker bare total uoverskueligt, når man tænker på at det er en opgave til prøve uden hjælpemidler!!
nogen der har bud på hvordan man ellers løser sådan en opgave?
Svar #1
24. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)
Jeg vil mene...
5(x-2)(x+(2/5))
(5x-10)(x+(2/5))
5x^2+2x-10x-4
f(x)=5x^2-8x-4
5(x-2)(x+(2/5))
(5x-10)(x+(2/5))
5x^2+2x-10x-4
f(x)=5x^2-8x-4
Svar #3
24. maj 2007 af Elisa Fruit (Slettet)
Kan man ikke bare regne det ud?:
5(x-2)(x+(2/5)) = 5(x^2+(2/5)x-2x-(4/5))=5x^2+2x-10x-4= 5x^2-8x-4?
5(x-2)(x+(2/5)) = 5(x^2+(2/5)x-2x-(4/5))=5x^2+2x-10x-4= 5x^2-8x-4?
Svar #4
24. maj 2007 af smukke_nielsen (Slettet)
Det vil jeg mene.
De paranteser du lægger ud med er jo bare en faktoriseret forskrift, denne skal så laves om til ax^2+bx+c. Hvis man så også tænker på det er uden hjælpemidler kan det jo ikke rigtigt være andet..
De paranteser du lægger ud med er jo bare en faktoriseret forskrift, denne skal så laves om til ax^2+bx+c. Hvis man så også tænker på det er uden hjælpemidler kan det jo ikke rigtigt være andet..
Skriv et svar til: 2. grads.lign. omskriv
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
