Matematik

arealet af trekant

25. maj 2007 af omallycat (Slettet)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/MED_2002-8-6.pdf

I opgave 4 skal vi gøre rede for at a(x)=21/4x - 1/84*x^3 hvordan gøres det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Bestem først y vha. Pythagoras og derefter er arealet af en retvinklet trekant:
½·katete·katete

Svar #2
25. maj 2007 af omallycat (Slettet)

det har vi også gjort og vi får:
KVADRATRO(21-y)^^2+x^2=y og a(x)=1/2(21-y)*x men hvordan kan det være det samme som
a(x)=21/4x-1/84*x^3 ??

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2007 af mathon


du har

A = ½*(21-y)*x
og

(21-y)^2 +x^2 = y^2

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du får at
y = 1/42x²+21/2
og dermed er
21-y = -1/42x²+21/2
og
a(x) = (-1/42x²+21/2)·½x = 21/4x³+21/4x

Svar #5
25. maj 2007 af omallycat (Slettet)

ja det er vi kommet frem til men svare det til det ønskede i opgaven?

Svar #6
25. maj 2007 af omallycat (Slettet)

svar 4: hvordan får du y=1/42x^2+21/2 ?

Svar #7
25. maj 2007 af omallycat (Slettet)

hvad bliver a(x)=21/4*x - 1/84*x^3 differentieret ? :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2007 af mathon


(21-y)^2 +x^2 = y^2

x^2 - 42y + 441 = 0

y = (x^2+441)/42

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2007 af mathon


A'(x) = 21/4 - x^2/28

Svar #10
25. maj 2007 af omallycat (Slettet)

tak - hvilken metode brugte du?

Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2007 af mathon


af interesse for andre brugere:

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=351515

Skriv et svar til: arealet af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.