Religion

Skabelsen

25. maj 2007 af Mahinth (Slettet)
Hej..

Jeg skal snart til eksamen i religion, og er igang med at skrive noter :D

men er lige gået i stå ved skabelsen,..
har læst at der er to skabelsesberetninger:

1. = Kosmoprocentriske

2. = Antroprocentiske

er der nogen der ved hva det lige er for "to skabelsesteorier"

håber der er nogen der kan hjælp?

:D

Brugbart svar (1)

Svar #1
25. maj 2007 af paulv (Slettet)

Biblens skabelsberetninger er delt ind i de 2.

1. Mos kap 1 = Kosmoprocentriske (Cosmos = universet... her universets skabelses beretning)

1. Mos kap 2= Antroprocentiske (Antolpologi = læren om menesket... her meneskets skabelses beretning)


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. maj 2007 af Occulta (Slettet)

Samme spørgsmål er at finde lidt længere nede i dette forum: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=343842

Svar #3
29. maj 2007 af Mahinth (Slettet)

hehe.. takker :D

så det første er bare om universet ; altså da gud skaber jorden på de 6 dage der?

og det andet er øhm? hmm tjaeh, kan i give et eksempel ? er lidt loost ?

Brugbart svar (1)

Svar #4
29. maj 2007 af Occulta (Slettet)

Jeg citerer lige fra sidst... :)

"...de to skabelsesberetninger har forskelligt fokus - den første er om verdens skabelse, den anden om menneskets skabelse (og syndefald). Den anden finder du i 1.mos.2-3.

En anden ting, der er meget forskellig i de to myter, er billedet af Gud. I den første er han den store verdenshersker, højt hævet over sit skaberværk. I den anden er han meget mere menneskelig - vandrer ligefrem rundt i haven sammen med Adam og Eva. Han er også så kærlig og faderlig, at han syr tøj til dem, inden han smider dem ad H..... til ;-)"

Skriv et svar til: Skabelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.