Matematik
Svært bevis .
26. maj 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
Punkt ( a,b)
( f(a + delta X) - f (a, b ) ) / deltaX = fx (a,b ) + E
hvor så delta X og E er infinitesemale
Jeg forstår bare ikke, hvor E skal adderes ??
Jeg ved, at dz = §z/§x * dx + §z/§y *dy
( f(a + delta X) - f (a, b ) ) / deltaX = fx (a,b ) + E
hvor så delta X og E er infinitesemale
Jeg forstår bare ikke, hvor E skal adderes ??
Jeg ved, at dz = §z/§x * dx + §z/§y *dy
Svar #1
26. maj 2007 af stræber-pigen (Slettet)
Jeg forstår ikke, hvor E skal adderes? Udtrykket til venstre giver udtrykket for differentialkvotienten for f (med hensyn til x).
Svar #3
26. maj 2007 af peter lind
E er nu ikke infitisimal; men en funktion af a,b og deltax, som går mod 0 for deltax gående mod 0.
Formlen er næsten definitionen på fx(a,b). E angiver forskellen mellem differentialkoefficienten og den tilnærmede værdi på venstre side, når deltax ikke er infitisimal. Kort sagt det er en definition.
Formlen er næsten definitionen på fx(a,b). E angiver forskellen mellem differentialkoefficienten og den tilnærmede værdi på venstre side, når deltax ikke er infitisimal. Kort sagt det er en definition.
Skriv et svar til: Svært bevis .
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
