Matematik
planen :)
27. maj 2007 af
The nørd (Slettet)
Jeg skal snart til eksamen i skriftlig matematik, jeg sidder nu og regner min terminsprøve opgaver ud igen, men nu er jeg gået lidt i stå... håber i kan hjælpe
i opgaven står der,
figuren viser nordpartiet af en kirke indtegnet i et koordinatsystem.
vi kender punkterne A(0,0,3.6, B(-3.2,6.4,10.8) og C(0,12.8,3.6)
jeg skulle bestemme en parameterfremstilling for den linie l, der indeholder punkterne B og C og det har jeg gjort, den ser således ud
(x,y,z)=(0,12.8,3.6)+t(3.2,10.4,-7.2)
det store spørgsmål er
BESTEM KOORDINATSÆTTET TIL SKÆRINGSPUNKTET MELLEM L OG XY-PLANEN?
HVordan gør jeg det, er lidt blank hvad det angår :)
i opgaven står der,
figuren viser nordpartiet af en kirke indtegnet i et koordinatsystem.
vi kender punkterne A(0,0,3.6, B(-3.2,6.4,10.8) og C(0,12.8,3.6)
jeg skulle bestemme en parameterfremstilling for den linie l, der indeholder punkterne B og C og det har jeg gjort, den ser således ud
(x,y,z)=(0,12.8,3.6)+t(3.2,10.4,-7.2)
det store spørgsmål er
BESTEM KOORDINATSÆTTET TIL SKÆRINGSPUNKTET MELLEM L OG XY-PLANEN?
HVordan gør jeg det, er lidt blank hvad det angår :)
Svar #2
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)
dvs vi først finde t, idet vi kender at z=0,
dvs at 3.6+t*-7.2=0
eller hvad? og derefter når vi har fundet t, kan vi finde x og y og så har man skæringspunktet eller hvad?
dvs at 3.6+t*-7.2=0
eller hvad? og derefter når vi har fundet t, kan vi finde x og y og så har man skæringspunktet eller hvad?
Skriv et svar til: planen :)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
