Matematik

Global opvarmning

27. maj 2007 af Pavilion (Slettet)
De teorier der er givet ang. den globale opvarmning.
Med at det er naturligt eller menneskeskabt.
Er de realistiske set med matematisk syn, samt fysisk syn?


Kunne bestemt bruge noget hjælp til at svare på dette spørgmål.


Tak på forhånd
:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af peter lind

Nu ved jeg ikke hvad du mener med matematisk syn og fysisk syn, så det er ikke givet at det følgende besvarer dit spørgsmål.

Eksperter har lavet en række modeller, der simulerer klimaet. Grundlaget for disse modeller er først og fremmest fysiske, men der tages også hensyn til f.eks. skoves dannelse af ilt og fjernelse af CO2. Disse effekter der tages med beskrives matematisk, så man kan regne på dem. Modellerne er meget følsomme overfor hvilken forudsætninger man gør, så resultatet noget usikker. Efter mange års beregninger, kan man dog med mindst 90% sikkerhed sige at en væsentlig del af den globale opvarmning skyldes menneskelige aktiviteter. Man kan ikke sige og vil formentlig aldrig nogen sinde kunne sige at hele den globale opvarmning, skyldes menneskelige aktiviteter, hvilken er i modstrid med hvad journalister siger.

Nogle miljømodstander påpeger at på grund af den store variabilitet af klimaet kan man statistisk ikke påvise at opvarmningen skyldes menneskelig aktivitet. Dette er en stor misforståelse. Statistik fortæller aldrig noget om årsager kun om sammenhænge. Hvis man vil vide noget om årsager er man nødt til at bruge modeller sådan som videnskabsmændene også har gjort.

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. maj 2007 af Hindsborg (Slettet)

#1

Vil bare bekræfte, at det er præcis det samme jeg er blevet lært. - Man kan jo sige, at mennesket har fremmet tidsprocessen i den globale opvarmning, som formentlig er uungåelig.

Skriv et svar til: Global opvarmning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.