Matematik

areal af trekant

27. maj 2007 af omallycat (Slettet)
hvordan beregnes arealet af trekanten ABC i opgave 2 http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/vinter04/2004-8-2V-MED.pdf ?

har prøvet med flere formler men får ikke det rigtige resultat

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Standard-metoden er vel at beregne to sidelængder og den mellemliggende vinkel. Derefter T=½absinC.

Svar #2
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

det er også det jeg har forsøgt, men jeg får resultatet 8,53 og facit siger 6(2/3)

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Er C's koordinatsæt (4/3, 0) ?
(Jeg har muligvis bildt dig noget andet ind i en anden tråd...)

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Facit får jeg til 6,67.

Svar #5
27. maj 2007 af omallycat (Slettet)

nej c's koordinatsæt er 2,2 som du bildte mig ind :)
Hvordan har du fået de 6,67?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nej, midtpunktet af linjestykket AB har koordinatsættet (2,2). m's hældning er 3 og ligningen for m er derfor:
y = ax+b
2 = 3·2+b
2-6 = b
-4 = b

m: y=3x-4

m's skæring med første-aksen:
0 = 3x-4
4 = 3x
4/3 = x
Skæringspunktet med første-aksen er C(4/3,0).

Jeg er ked af at jeg har vildledt dig tidligere.

Skriv et svar til: areal af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.