Matematik

prøver lige igen

27. maj 2007 af The nørd (Slettet)
Det er lidt vigtigt, og det kunne være meget lækkert hvas der var nogen der kunne hjælpe, jeg har tidligere spurgt til en opgave der handler om optemering.
hvis i går ind på min profil, under forum indlæg, så er det, det indlæg der hedder lidt af optemering, håber der er nogen der vil hjælpe :)
på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. maj 2007 af mathon


læg en tegning ind i9 www.peecee.dk

Svar #2
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

så har jeg lavet figuren :)
http://peecee.dk/?id=48450

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

h²+x² = 1 <=>
h = sqrt(1-x²)
Så omkredsen bliver
O = 2x + 2sqrt(1-x²).
Har du skrevet opgaven korrekt?

Svar #4
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

jah har skrevet opgaven korrekt ned
derfor jeg ikke kan forstå hvorfor jeg skulle redegøre for at omkredsen ser således ud
o(x)=2x+kvadratrod(4-x^2)

Svar #5
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

nogle der kan forklare hvorfor det hedder kvadratrod(4-x^2) ?

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Nu er jeg med.

I den retvinklede trekant er den ene katete ½x og den anden er h. Hypotenusen er 1:
(½x)² + h² = 1² <=>
1/4·x² + h² = 1
h = kvrod(1-1/4·x²)

Da der er 2 højder i omkredsen er
O = 2x + 2·kvrod(1-1/4·x²) = 2x + kvrod(4)·kvrod(1-1/4·x²) =
2x + kvrod(4·(1-1/4·x²) = 2x + kvrod(4-x²).

Svar #7
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

ok, nu er jeg med!!
hvis der skulle stå 3 i stedet for to, så kan man bare sige kvrod(9)? og så derefter at gange den ind i :)

Svar #8
27. maj 2007 af The nørd (Slettet)

TUSIND TAK :D

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Ja.
kvrod(a)·kvrod(b) = kvrod(a·b).

Skriv et svar til: prøver lige igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.