Matematik
Bestem to stamfunktioner?
27. maj 2007 af
Niels007 (Slettet)
Funktionen f
f (x) = x^2 - 2x - 3 ,
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen y = 2 som tangent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Nogen som har et hint eller to?
f (x) = x^2 - 2x - 3 ,
har to stamfunktioner, hvis grafer begge har linjen y = 2 som tangent.
Bestem en forskrift for hver af de to stamfunktioner til f.
Nogen som har et hint eller to?
Svar #1
27. maj 2007 af ibibib (Slettet)
Da tangenten y=2 har hældningen 0 skal du løse ligningen
0 = x^2 - 2x - 3
for at bestemme røringspunkterne.
0 = x^2 - 2x - 3
for at bestemme røringspunkterne.
Svar #2
27. maj 2007 af Beiss (Slettet)
integreret:
1/3x^3 - x^2 - 3x + k
løs 2.gradsligningen: 4-4*1*-3 = 16
2+4/2 v 2-4/2
giver løsningerne: 3 v -1
2 = 1/3(3)^3 - (3)^2 - 3(3) + k <=>
2 = 9-9-9 + k <=> k= 11
stamfunktion 1: 1/3x^3-x^2-3x+11
2=1/3(-1)^3 - (-1)^2 - 3(-1) + k
2= -1/3 - 1 + 3 + k <=> k = 1/3
stamfunktion 2: 1/3x^3 - x^2 - 3x + 1/3
1/3x^3 - x^2 - 3x + k
løs 2.gradsligningen: 4-4*1*-3 = 16
2+4/2 v 2-4/2
giver løsningerne: 3 v -1
2 = 1/3(3)^3 - (3)^2 - 3(3) + k <=>
2 = 9-9-9 + k <=> k= 11
stamfunktion 1: 1/3x^3-x^2-3x+11
2=1/3(-1)^3 - (-1)^2 - 3(-1) + k
2= -1/3 - 1 + 3 + k <=> k = 1/3
stamfunktion 2: 1/3x^3 - x^2 - 3x + 1/3
Svar #3
27. maj 2007 af Pretsch (Slettet)
Hvorfor :
løs 2.gradsligningen: 4-4*1*-3 = 16
? Hvor kommer det fra?
løs 2.gradsligningen: 4-4*1*-3 = 16
? Hvor kommer det fra?
Skriv et svar til: Bestem to stamfunktioner?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
