Matematik
seperation af de variable
28. maj 2007 af
glasperlen (Slettet)
Jeg har fået givet diff.ligningen dy/dx= (1+y)*(1+(tanx)^2)
-Jeg skal finde forskriften for løsningen til diff.ligningen, hvis graf går gennem P=(0,0)!
Derfor har jeg anvendt seperation af de variable og delt ved g(y)=1+y og h(x)=1+(tanx)^2
Resultatet af integralerne har jeg fået til
y + (1/2)y^2 = tanx + k, hvor k= 0 ved indsættelse af P(0,0)
Men hvordan isolerer jeg nu y, så jeg kan få forskriften? har jeg lavet en fejl, for den kan vel næppe godtages ved dette udtryk?
-Jeg skal finde forskriften for løsningen til diff.ligningen, hvis graf går gennem P=(0,0)!
Derfor har jeg anvendt seperation af de variable og delt ved g(y)=1+y og h(x)=1+(tanx)^2
Resultatet af integralerne har jeg fået til
y + (1/2)y^2 = tanx + k, hvor k= 0 ved indsættelse af P(0,0)
Men hvordan isolerer jeg nu y, så jeg kan få forskriften? har jeg lavet en fejl, for den kan vel næppe godtages ved dette udtryk?
Svar #2
28. maj 2007 af glasperlen (Slettet)
nå ja, jeg havde glemt at opdele, så det blev 1/g(y) i stedet for blot g(y). mange tak!
Skriv et svar til: seperation af de variable
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
