Matematik
Delopgave uden hj. midler
28. maj 2007 af
Lektie boy (Slettet)
Hej. Jeg er ved at træne til eksamenen i morgen for 1-årig A-niveau. Jeg har dog nogle problemer med sidste delopgave i opgavesættet uden hjælpemidler fra august 2003. Her er linket:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-5-UDEN.pdf
Jeg ved, at det første integrale giver 24, og det har jeg intet problem med. Det er det sidste integrale som jeg simpelthen ikke kan overskue hvordan man løser. Er der venligst nogle der kan hjælpe mig? Helst med en god forklaring, da jeg skal lære af det til i morgen.
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/2003-8-5-UDEN.pdf
Jeg ved, at det første integrale giver 24, og det har jeg intet problem med. Det er det sidste integrale som jeg simpelthen ikke kan overskue hvordan man løser. Er der venligst nogle der kan hjælpe mig? Helst med en god forklaring, da jeg skal lære af det til i morgen.
Svar #1
28. maj 2007 af Waterhouse (Slettet)
Ud fra oplysningen om, at g'(x)=h'(x), kan du slutte, at
g(x)=h(x)+k
Denne konstant kan du fastlægge, idet du f.eks. har at
g(0)=h(0)+k <=> 0 = 5+k <=> k=-5
Integranden i nederste opgave kan vi så skrive som
h(x)-g(x)=
h(x)-(h(x)+k)=
h(x)-h(x)-k =
-k
=5
Så nu skal du blot udregne
2
S 5 dx
-1
g(x)=h(x)+k
Denne konstant kan du fastlægge, idet du f.eks. har at
g(0)=h(0)+k <=> 0 = 5+k <=> k=-5
Integranden i nederste opgave kan vi så skrive som
h(x)-g(x)=
h(x)-(h(x)+k)=
h(x)-h(x)-k =
-k
=5
Så nu skal du blot udregne
2
S 5 dx
-1
Skriv et svar til: Delopgave uden hj. midler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
