Matematik

Lining for vandrette tangenter

28. maj 2007 af Chabu (Slettet)
Hej

Jeg har problemer med denne opgave:

Bestem en ligning for hver af de vandrette tangenter til graften for funktionen med forskriften

f(x) = (1/3)x^3-2x^2+3x+8

Hvordan gør jeg det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f'(x)=0.

Svar #2
28. maj 2007 af Chabu (Slettet)

Hmm.. Tror ikke jeg er helt med alligevel..
f'(x) = 0 giver nulpunkterne 3 og 1 ..

Men der mangler da noget? Hvad skal jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Så skal du bestemme tangenligningen i x=3 og i x=1.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. maj 2007 af Niranje (Slettet)

Du skal finde de vandrette tangenter til funktionen, og da tangentens hældning= f'(x) = 0

Det skal så sættes ind i tangentformlen:
y= f'(x0)*(x-x0)+f(x)

de nulpunkter du har fundet, er x0..

Svar #5
28. maj 2007 af Chabu (Slettet)

Er lidt pinligt nu, men altså en tangents ligning vil altid være formlen y = ax+b

Men hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. maj 2007 af dnadan (Slettet)

Idet der er tale om en vandret tangent, så må de to tangenter være givet ved:

t1(x)=f(1)

t2(x)=f(3)

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

#5 Ja med når tangenterne er vandrette er a=0. Det vil fremgå når du benytter formlen i #4.

Svar #8
28. maj 2007 af Chabu (Slettet)

#7 Fatter simpelthen ikke hvad jeg skal :s

Brugbart svar (0)

Svar #9
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal sætte ind i formlen:
y= f'(x0)*(x-x0)+f(x0)
x0=1
f(1) = ?
f'(1) = ? (det skal blive 0 denne gang)

Derefter en gang til med x=3.

Svar #10
28. maj 2007 af Chabu (Slettet)

#9 Det giver slet ikke mening for mig..

y = f'(1)*(1-1)+f(1)

Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. maj 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal først beregn f(1) og f'(1). Derefter skal du sætte ind.

f(1) = 1/3·1^3-2·1²+3·1+8 = 9,33

y = f'(x0)*(x-x0)+f(1)
y = 0·(x-1)+9,33
y = 9,33

Derefter med x=3

Svar #12
30. maj 2007 af Chabu (Slettet)

tak for hjælpen alle!

Skriv et svar til: Lining for vandrette tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.