Matematik

hjælp til 3 små matematik opgaver?

19. april 2004 af *S* (Slettet)
Ville høre om der var nogen der kunne hjælpe mig med disse 3 matematik opgaver? så ville jeg være meget taknemmelig.

1.108)
En familie af andengradspolynomier er givet ved

fc(x) = x^2-2x+2+c

Bestem de værdier af parameteren c, for hvilke fc ingen rødder har

1.112)

Det oplyses, at π/6 er løsning til ligningen

sin x= ½ , x E [0;2π]

Bestem samtlige løsninger til ligningen.

1.125)

Bestem en ligning for hver af asymptoterne til graferne for følgende funktioner

a) f(x)= x+2^x

b) g(x)= (2^x)/(x-2)

Håber meget i vil hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

1.108) Hvis en funktion ikke har nogle rødder er diskrimanten kvrod(b^2-4ac)
1.112) Den må du lige skrive igen...

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

1.108) Hvis en funktion ikke har nogle rødder er diskrimanten kvrod(b^2-4ac)
1.112) Den må du lige skrive igen...

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

1.125)

a) for x->-uendeligt vil der være en skrå asymtote y=x, da 2^-uendelig -> 0.

b) der vil være asymptote for x=2 og vandret asymptotet for x->-uendeligt.

Kan godt være der er flere, men jeg er ikke den store mester til asymptoter. Har aldrig haft emnet...

Svar #4
19. april 2004 af *S* (Slettet)

1.112)

Det oplyses, at Pi/6 er løsning til ligningen

sin x= ½ , x E [0;2 Pi]

Bestem samtlige løsninger til ligningen.


-Og 1000-tak for hjælpen med de andre opg. Men i 1.108 er det så bare at regne diskriminanten ud? forstår det ik helt...

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Prøv at tegne grafen på din lommeregner. Det hjælper ofte på forståelsen. (husk at sætte din lommeregner til radianer. Det gøres under "mode").

y=sinx
y=0.5

2pi svarer til at kører hele vejen rundt på enhedscirklen. Der er en løsning for sinpi/6=0.5, derfor er der også en løsning for sin(pi-pi/6).

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

hov - det skyldes at man bruger regelen at sinx=(sinpi-x)

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. april 2004 af Mads^^ (Slettet)

Mht til 1.108:
Du skal finde ud af hvilke værdier for c, der betyder at (B^2-4ac)<0. Det er altså en ulighed, hvor du skal isolerer c.

Svar #8
19. april 2004 af *S* (Slettet)

okay... 1000-tak mads :)

Skriv et svar til: hjælp til 3 små matematik opgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.