Matematik

2.grads ligning bevis

05. juni 2007 af Ralphi (Slettet)
Hej alle, sidder og læser til matematik og er stødt på et spørgsmål til et af beviserne, nemlig hvis d er større end 0 findes der 2 løsninger:


(x+ b/2a)^2 = d/4a^2

(x + b/2s)^2 = (Kvadratrod d / 2a)^2

Og herefter fortsætter beviset, og resten forstår jeg også godt.

Jeg forstå ikke hvad der sker i sætning 2. Der er jo taget kvadratroden af højresiden, men hvorfor så sætte det i anden?

Håber der er nogen der vil hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af Riemann

du har, at

(x+ b/2a)^2 = d/4a^2

ved at tage kvadretroden på begge sider fås




Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af Riemann

#1 kvadratrodstegnet skal være over hele d, så der står

sqrt(d) / 2a

Svar #3
05. juni 2007 af Ralphi (Slettet)

hvis man tager kvadratroden på begge sider, hvorfor står der så stadig i anden over på¨venstresiden?

Svar #4
05. juni 2007 af Ralphi (Slettet)

hvis man tager kvadratroden på begge sider, hvorfor står der så stadig i anden over på¨venstresiden? og også på højresiden

Skriv et svar til: 2.grads ligning bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.