Matematik

En vektorfunktions opgave

05. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)
Hej
Jeg sidder og bakser med en vekorfunktions opgave. Opgaven lyder som følgende:

(x(t)) (0,5+cos(t))
(y(t)) (sin(t)+cos(t))

a,b) dem har jeg lavet

c) Bestem koordinaterne til de punkter hvor banekurvens tangent er parallel med x-aksen

d) Bestem de værdier af t, hvor stedvektoren og tangentvektoren er vinkelrette på hinanden


Hvordan skal c og d laves?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

1) Ved det første spørgsmål skal du udnytte at differentialkvotienten er 0. Prøv eventuelt at omskrive, så du får:
cos(t) = x - 1/2. Så sætter du udtrykket ind i den anden ligning:
y(t) = sin(t) + x -1/2
så finder du y' = cos(t) + 1 = 0 medfører at
cos(t) = -1.
Derfra kan du finde t.

Det er her (efter min mening) den bedste måde at løse den på.

I spørgsmål 2, skal du udnytte, at prikproduktet at to vektorer, der står vinkelret på hinanden er 0. Hvis du kender en vektor v, så kan du hurtigt finde den man kalder "v-hat"

Kontroller lige, at jeg ikke har lavet regnefejl, det kan jo ske i skyndingen.

Svar #2
05. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

er ikke helt med på hvad det er jeg skal gøre :( tror du, at du kan skære det lidt mere ud i pap ?

Svar #3
05. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

er ikke helt med på hvad det er jeg skal gøre :( tror du, at du kan skære det lidt mere ud i pap ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2007 af peter lind

udregn dx/dt og dy/dt

For spørgsmål c) løs ligningen dx/dt = 0

spørgsmål d)

Løs ligningen (x,y)*(dx/dt,dy/dt) = 0

Svar #5
05. juni 2007 af T.Fuglsang (Slettet)

okay nu tror jeg at jeg er med på spørgsmål c). Men når det er jeg så finder frem til punkterne, kan jeg kun finde det ene som er (1.21;1.41). Ud fra grafen skulle der være to, men hvorfor kan jeg ikke finde den anden ?

Skriv et svar til: En vektorfunktions opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.