Fysik

Elektriske kredsløb

05. juni 2007 af Lady-Ludvig (Slettet)
Hejsa allesammen

Sidder og skriver fysik rapport om elektriske kredsløb, og skal forklare og give beregningseksempel på formlen nedenunder.
Er bare i tvivl om hvad det præcis er om modstande den fortæller, og ved heller ikke hvad formlen hedder.

R = s * l/A

Er der nogen der kan hjælpe mig, og give mig en let forståelig forklaring?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2007 af mathon


R = s *L/A

modstandsformlen for en metaltråd

R: er trådens modstand i Ohm
s: er metallets specifikke modstand målt i Ohm*mm^2/m
L: er trådens længde i meter
A: er trådens tværsnitsareal målt i mm^2

hvis trådens diameter er d er A = 0,25*pi*d^2

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2007 af mathon


eks.

modstanden i en metaltråd, der er 5 m lang og 1,4 mm tyk, er 1,2 Ohm

Find metallets specifikke modstand med 2 dec.

Hvilket metal er der tale om? ( se i databog)

Skriv et svar til: Elektriske kredsløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.