Matematik

HJÆLP - Funktioner

07. juni 2007 af TEN (Slettet)
Jeg forstår ikke hvorfor forskriften for en eksponentielfunktion kan omskrives fra f(x)=b*a^x til f(x)=b*e^k*x og omvendt?

Er der nogen der ved det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

det kan det hvis k = ln(a)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. juni 2007 af BanZ (Slettet)

Det ser ikke helt rigtigt ud..

men

f(x)=b*a^x <=> f(x)=b*e^ln(a)*x

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

e^ln(a) det er lig a, så har jeg ikke forstået din notation

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. juni 2007 af mathon


#0

betænk: definitionen på a^x er

a^x = e^(x*ln(a)), a € R+

ln(a) er en konstant og kan således, som man ofte skriver en konstant nemlig k

a^x = e^(ln(a)*x) = e^(k*x)

Svar #5
10. juni 2007 af TEN (Slettet)

TUUUUUUUUSIND TAK :)

Skriv et svar til: HJÆLP - Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.