Matematik

Graf, toppunkt og rødder

09. juni 2007 af groth (Slettet)
Hej...

Når man skal gøre rede for andengradspolynomiets graf, toppunkt og rødder...

Hvad vil i mene er vigtigt at have med, når man til en mundtlig eksamen skal fremlægge sådan en opgave?

Mvh. Groth

Brugbart svar (4)

Svar #1
09. juni 2007 af u2006 (Slettet)

ved ikke sorry!

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Du skal bevise formlerne til at løse en andengradsligning og til at bestemme toppunktet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Og hvad har a, b og c af betydning i et almindeligt andengradspolynomium.

Svar #4
09. juni 2007 af groth (Slettet)

#2 og #3 - super! har jeg gjort... i må endelig sige til, hvis i synes der er andet der relevant at have med, må i meget gerne sige til :-)

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. juni 2007 af mathon


se
http://www.peecee.dk/index.php?id=45312

Svar #6
09. juni 2007 af groth (Slettet)

Er det jeg skal forklare så:

et andengradspolynomium er en funktion af formen ax^2+bx+c=0...

a: bruges til at finde ud af, om parablen er glad eller sur. Hvis a>0 er den glad, og vender derfor grenene opad. Og hvis a<0 er den sur, og den vender derfor grenene nedad.

b: bruges til at finde ud af, om parablen skærer y-aksen i et positivt eller negativt punkt. Hvis b>0 er punktet på y-aksen positivt. Hvis b<0 er det negativt.

c: bruges til at sige, om grafen er opadgående eller nedadgående når den skærer y-aksen. Hvis c>0 er parablen opadgående når den skærer y-aksen. Hvis c<0 er parablen nedadgående.

Skal jeg så også forklare d (diskriminanten), eller er det ikke relevant?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Du har byttet om på b og c.

d forklarer du om under beviserne.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)

#6
"et andengradspolynomium er en funktion af formen ax^2+bx+c=0"
Skriv f(x)=ax^2+bx+c i stedet.

Hvad du skriver om a er rigtigt, og du kan supplere med, at jo mindre a er, jo bredere er grafen for parablen.

Hvad du skriver om b og c er fuldstændig forkert:)

b Kan sige noget om toppunktet, men ikke i direkte forstand. Tror ikke, at du behøver at sige noget om b.

c er parablens skærringspunkt med y aksen. Der er også meget let at bevise, idet x er lig nul i det punkt, hvor parablen skærer y-aksen

f(0) = a*0^2 + b*0 + c = c

#0 Hvis du har tid kan du evt. sige noget om sekanter og herindunder tangentligninger og differentialkvotient, grænseværdier, stamfunktioner og integral (Areal).

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)

#8
Lige for en ordens skyld:

ax^2+bx+c er et 2. grads POLYNOMIUM (flerleddet størrelse)

ax^2+bx+c=0 er en LIGNING

f(x) = ax^2+bx+c er en FUNKTION.

Og så spørger der om, hvad der er vigtigst at have med til mundlig eksamen: Det er et godt hoved med styr på pensum og gode talegaver.

Nå, det sidste var nu lidt humoristisk ment.

Svar #10
10. juni 2007 af groth (Slettet)

#7, #8 og #9

Mange tak for hjælpen...

Jeg har fået opgivet mine eksamensspørgsmål, nogle af dem inkluderer også; tangentligninger, differentialkvotient, stamfunktioner og integraler.. :-)

Brugbart svar (0)

Svar #11
10. juni 2010 af annebjerg (Slettet)

Hej :)

Skal man lave beviset for en andengradsligning, når man snakker om andengradspolynominer også? Blev jeg nemlig selv i tvivl om, og i så fald, er det så nok kun med det bevis og beviset for toppunktet? Samt a, b og c's betydning?


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. juni 2010 af mathon

evt.

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. juni 2010 af BigBadBrownie (Slettet)

#5 mange tak for linket ! :D


Skriv et svar til: Graf, toppunkt og rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.