Matematik

Funktioner

10. juni 2007 af groth (Slettet)
Hej..

Når man skal give karakteristiske eksempler på eksponentialfunktion, halverings- og fordoblingskonstant. Hvad menes der så med et karakteristisk eksempel?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2007 af Esbenps

Der menes et eksempel, som tydeligt viser, hvordan det hænger sammen, skulle jeg mene...

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2007 af peter lind

Eksempler kan være halveringstid for radioaktive stoffers henfald, halveringstykkelse for gennemtrængning af stråling, fordoblingstid for en formue indsat i en bank.

Svar #3
10. juni 2007 af groth (Slettet)

Okay, super... Så er jeg med :-)

Jeg har lige et spørgsmål til noget helt andet. Jeg skal udlede differentialkvotienten for x^2 og k*f(x).

Skal jeg så både udlede det, fx x^2 --> 2x og forklare det, eller..?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. juni 2007 af Esbenps

Ja, bevis, at det gælder; det er vel det, der menes...

Det vil sige, du skal vise, at for f(x) = x² gælder der:


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. juni 2007 af Esbenps

Hvad angår differentialkvotienten for k*f(x), så se her:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=362858

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. juni 2007 af adj1 (Slettet)

#4: Hvordan indsætter du den der formel her i svar-boxen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2007 af Esbenps

#6
Det er såkaldt LaTeX-kode. Der er et LaTeX-forum her på studieportalen, hvor du evt. kan gå ind og få lidt hjælp.

Eksempel:
For at skrive fx noget grænseværdi, så skal man skrive følgende: (bemærk, at XX skal erstattes med < og QQ skal erstattes med >. Prøv selv :-))

XXequationQQ f'(x) = \lim_{h \to 0} \frac{f(x+h)-f(x)}{h} XX/equationQQ

Erstattes XX med < og QQ med > får man så:



Andre eksempler:

XXequationQQ\int_{\infty}^{\infty} \delta (x) dx = 1XX/equationQQ



XXequationQQ\int_0^R dr \int_0^{\pi} d \theta \int_0^{2\pi}d \phi r^2 \sin \theta = \frac{4}{3} \pi R^3XX/equationQQ




Brugbart svar (0)

Svar #8
11. juni 2007 af adj1 (Slettet)

Cool, tusind tak :)
Så bliver det lidt nemmere at forklare folk hvad man mener...

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.