Matematik
Nem reducering (kan Ti-83 hjælpe?)
22. april 2004 af
mmmmn (Slettet)
I forbindelse med at jeg prøver at lære at differentiere, skulle jeg differtiere f(x)*g(x), og jeg brugte da "produktregelen".
Og i det konkrete tilfælde endte jeg med følgende:
(12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10)+(4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2)
Mit problem er her at jeg ikke kan finde i nogle af mine matematik-bøger hvad jeg gør med sådan en lille sag :-)
Skal jeg mon først fremmest have ophævet paranteserne?
I den forbindelse vil jeg høre om ikke det er muligt at få Ti-83 til at lave reduceringer ? Selvom jeg lærer at reducere ovenstående, vil det stadig være rart at kunne bruge lommeregneren som tjek.
På forhånd tak!
Anders
Og i det konkrete tilfælde endte jeg med følgende:
(12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10)+(4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2)
Mit problem er her at jeg ikke kan finde i nogle af mine matematik-bøger hvad jeg gør med sådan en lille sag :-)
Skal jeg mon først fremmest have ophævet paranteserne?
I den forbindelse vil jeg høre om ikke det er muligt at få Ti-83 til at lave reduceringer ? Selvom jeg lærer at reducere ovenstående, vil det stadig være rart at kunne bruge lommeregneren som tjek.
På forhånd tak!
Anders
Svar #1
22. april 2004 af erdos (Slettet)
Det tror jeg ikke at den kan... Men kig på det, så er der nok en herinde, der vil kigge den efter. Skriv eventuelt f(x) og g(x) ind også, så det også kan checkes, hvorvidt du har regnet rigtigt indtil videre...
Svar #3
24. april 2004 af Cimera (Slettet)
Næ, ti-83 har ikke symbolsk manipulation. Det ville også være snyd til eksamen, med mindre du går i en af de klasser der har ti-89...
Det er vel ikke noget problem at reducere det:
(12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10)+(4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2) =
12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10+4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2 =
12x^4-24x^3+60x^4+4x-10+4x^4-8x^3-2x^2-3x-2 =
76*x^4-32*x^3-2*x^2+x-12
Parenteserne betyder intet i dette tilfælde, de skal jo bare lægges sammen...
Én kurv med 2 æbler og 3 pære samt én kurv med 3 æbler og 4 bananer er vel lige så godt som en kurv med 5 æbler, 3 pære og 4 bananer... Undskyld det simple eksempel!
Hvis det derimod havde været et produkt skulle hvert led fra første parentes være ganget med hvert led fra anden parentes.
Det er vel ikke noget problem at reducere det:
(12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10)+(4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2) =
12x^4-24x^3+60x^2x^2+4x-10+4x^4-8x^3-2x^2-4x+x-2 =
12x^4-24x^3+60x^4+4x-10+4x^4-8x^3-2x^2-3x-2 =
76*x^4-32*x^3-2*x^2+x-12
Parenteserne betyder intet i dette tilfælde, de skal jo bare lægges sammen...
Én kurv med 2 æbler og 3 pære samt én kurv med 3 æbler og 4 bananer er vel lige så godt som en kurv med 5 æbler, 3 pære og 4 bananer... Undskyld det simple eksempel!
Hvis det derimod havde været et produkt skulle hvert led fra første parentes være ganget med hvert led fra anden parentes.
Svar #4
27. april 2004 af mmmmn (Slettet)
Beklager min sene respons!
Først og fremmest tak, for svarene og speciel stor tak til Cimera for det uddybende svar.
Dit "frugt"-eksempel var alle tiders, og det er sådanne jeg savner flere af i undervisningen!
Og en skam at høre at ti-83 "ikke engang" kan "symbolsk manipulation" :-)
Men bortset fra det, så kommer det som en overraskelse at du siger man ikke må have ti-89 med til eksamen (ikke at jeg har en sådan), jeg havde forstået det derhen at man måtte have ALT med til eksamen i dag, men til gengæld var opgaverne også blevet sværere (det skal siges at det er et niels brock mat. b. jeg tager - måske det er derfor reglerne er lidt anderledes?)
Mvh
Anders
Først og fremmest tak, for svarene og speciel stor tak til Cimera for det uddybende svar.
Dit "frugt"-eksempel var alle tiders, og det er sådanne jeg savner flere af i undervisningen!
Og en skam at høre at ti-83 "ikke engang" kan "symbolsk manipulation" :-)
Men bortset fra det, så kommer det som en overraskelse at du siger man ikke må have ti-89 med til eksamen (ikke at jeg har en sådan), jeg havde forstået det derhen at man måtte have ALT med til eksamen i dag, men til gengæld var opgaverne også blevet sværere (det skal siges at det er et niels brock mat. b. jeg tager - måske det er derfor reglerne er lidt anderledes?)
Mvh
Anders
Skriv et svar til: Nem reducering (kan Ti-83 hjælpe?)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
