Matematik
Bestem længden af den korteste katete
10. juni 2007 af
TMM (Slettet)
Jeg er ved at øve mig til min skriftlige årsprøve i skriftlig mateamtik, så kigger lige nogle af de gamle opgave igennem, og denne opgave volde mig nogle problemer.
I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete
Jeg ville være meget taknemlig hvis besvarelsen var rimlig deatljeret.
I en retvinklet trekant er den længste katete 3 gange så lang som den korteste katete, og hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete.
Bestem længden af den korteste katete
Jeg ville være meget taknemlig hvis besvarelsen var rimlig deatljeret.
Svar #1
10. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Kald den korte katete for a, den længste katete for 3*a og hypotenusen for a+3. Så har du alt, hvad du skal bruge.
Svar #2
10. juni 2007 af ibibib (Slettet)
c = 3x
a = x
b = x+3
Pythagoras:
a²+b²=c²
x²+(x+3)²=(3x)²
Løs ligningen.
a = x
b = x+3
Pythagoras:
a²+b²=c²
x²+(x+3)²=(3x)²
Løs ligningen.
Svar #3
10. juni 2007 af piper (Slettet)
L er længden af den længste katete, k er længden af den korteste katete, h er hypotenusen.
Den længste katete er 3 gange så lang som den korteste:
3k = L
hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete:
h = 3 + k
Bruger du
h^2 = L^2 + k^2
Kan skrives som
(3+k)^2 = (3k)^2 + k^2
Den længste katete er 3 gange så lang som den korteste:
3k = L
hypotenusen er 3 enheder længere end den korteste katete:
h = 3 + k
Bruger du
h^2 = L^2 + k^2
Kan skrives som
(3+k)^2 = (3k)^2 + k^2
Skriv et svar til: Bestem længden af den korteste katete
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
