Matematik

Hjælp mig med min graf

12. juni 2007 af ulfulf (Slettet)
Problemet.

Find toppunkt i y=x*(20-x)*(28-x)

På Ti-89 taster jeg formlen ind som y1 i Y-editor, mens 'curseren' står på formlen taster jeg F2 og 6 (Zoomstd) og ud kommer ....ingenting.

Resultatet skal blive noget nær en parabel med toppunkt på y ml 900 og 1000, men kan nogle hjælpe med at få billedet frem på min graf-tegner ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. juni 2007 af Matkaj

Mener du toppunkt eller maksimum?
Toppunkter bruger man om parabler, men den angivne ligning er ikke en ligning for en parabel.

Prøv at ændre dit vindue, det er jo ikke sikkert at grafen ligger i standard intervallene.

Brugbart svar (0)

Svar #2
12. juni 2007 af mathon


y = f(x) = x*(20-x)*(28-x) = x^3 - 48x^2 + 560x

f'(x) = 3x^2 - 96x + 560

f'(x) = 0 = 3x^2 - 96x + 560

3x^2 - 96x + 560 = 0, hvoraf

x = (48-sqr(624))/3 =ca. 7,7 v x = (48+sqr(624))/3 = ca. 24,3

Skriv et svar til: Hjælp mig med min graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.