Kemi
Et bestemt tal?
12. juni 2007 af
MP7 (Slettet)
I min kemi-bog står der:
[H3O+]*[OH-]=1,0 * 10^-14 M^2.
Dette resultat har vi fået ved at kigge på rent vand. Det viser sig imidlertid, at resultatet har gyldighed for alle fortyndede vandige opløsninger (v. stuetemp.).
Mit spørgsmål er så, hvilken "gyldighed" har ovenstående tal/formel? Og er det ikke forkert, at sige den er neutral?
[H3O+]*[OH-]=1,0 * 10^-14 M^2.
Dette resultat har vi fået ved at kigge på rent vand. Det viser sig imidlertid, at resultatet har gyldighed for alle fortyndede vandige opløsninger (v. stuetemp.).
Mit spørgsmål er så, hvilken "gyldighed" har ovenstående tal/formel? Og er det ikke forkert, at sige den er neutral?
Svar #1
12. juni 2007 af mathon
i alle vandige opløsninger gælder ved 25°C
[H3O+]*[OH-]=1,0 * 10^-14 M^2
eller ved logaritmering og efterfølgende multiplikation med -1
pH + pOH = 14
Svar #2
12. juni 2007 af MP7 (Slettet)
Okay, mange tak:)
Men man kan ikke sige, at [H3O+]*[OH-]=1,0 * 10^-14 M^2 er neutralt, vel?
Men man kan ikke sige, at [H3O+]*[OH-]=1,0 * 10^-14 M^2 er neutralt, vel?
Skriv et svar til: Et bestemt tal?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
