Generelt

Hvordan vægtes karakterene?

13. juni 2007 af Mille00 (Slettet)
Hej

Jeg er i tvivl mht. karakteres vægt efter den nye 7. trin skala på HF. Jeg kan læse mig frem til det her.

A-niveau fag vægtes 2

B-niveau fag vægtes 1,5

C-niveau fag vægtes 1

Naturvidenskabelige faggruppe vægtes 1,5

Kultur- og samfundsfagsfaggruppe vægtes 2,0

Stor skriftlig opgave vægtes 1,5

Eksamensprojekt vægtes 1,5

Men betyder det så, at i de fag hvor der både er mundlig og skriftlig eksamen eks. matematik B-niveau, der skal den mundtlige karakter ganges med 0,75 og også den skriftlige? Synes det lyder mærkeligt, for så kan de vel bedre betale sig, at tage en masse C-niveauer hvor der ikke er skriftlig eksamen, eftersom det er lettere og karakteren også gælder for 1 i stedet for 0,75... Nogen der ved noget om dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. juni 2007 af super-karla (Slettet)

Jah i B-niveau's fag skal den skriftlige karakter ganges med 0,75 og mundtlige med 0,75... Hvis du f.eks får et 7 tal i mundtligt og et 10 tal i skriftligt, vil det give:

7 * 0,75 = 5,25
10 * 0,75 = 7,5

I alt: 5,25 + 7,5 = 12,75...

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. juni 2007 af super-karla (Slettet)

Så i alt er b-niveau faget blevet vægtet med 1,5...

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. juni 2007 af de_gale (Slettet)

Du kan også udregne det ved at sige (7+10)/2 og så gange det med 1,5
...hvis du altså følger eksemplet fra #1

Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2010 af Julia-1990 (Slettet)

Er det både den skriftlige og mundtlige karakter som tæller dobbelt når der er tale om et A niveau fag?


Skriv et svar til: Hvordan vægtes karakterene?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.