Kemi

Kemi noter

15. juni 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)
Hey alle.

Er der nogle der ligger inde med gode noter til kemi C?. Fx. om vand, da det ikke kan findes i opgave basen...

På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2007 af u2006 (Slettet)

kan du dele nogle fysik noter, med mig, har du nogle

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Lidt om vand.

Vand - "H2O" - er et simpelt opbygget molekyle med en række usædvanlige fysiske og kemiske egenskaber, der er baggrunden for stoffets nøglerolle for de basale kemiske livsprocesser og for en række fysiske processer i vor omverden, bl.a. atmosfæriske forhold, som er med til at gøre Jorden beboelig for en lang række organismer.

Vand findes overalt i Universet, fx i interstellart stof. I vores eget solsystem findes vand i større mængder, bl.a. som vanddamp i Venus' atmosfære, som is i dybe kratere på Månen, som et ishav på Jupiters måne Europas overflade, måske med flydende vand nederst, samt på Mars. Da vand på flydende form er en forudsætning for alt liv på Jorden, spiller påvisningen af flydende vand andre steder i Solsystemet eller Universet en central rolle i bedømmelsen af mulighederne for ekstraterrestrisk liv.

Jorden kaldes også den blå planet, da 71% af overfladen er dækket af hav, som indeholder langt det meste af vores vandresurser i form af salt havvand (se hav (havvand)); i alt ca. 1400 mio. km^3 vand. Kun 3% af Jordens vand er ferskvand, hvoraf 3/4 er bundet i gletschere og indlandsis (se is), og af det tilgængelige ferskvand findes store mængder som grundvand, mens 20% af alt søvand findes i Bajkalsøen. En ukendt mængde er bundet i mineraler (se hydrater) enten fast eller som mere eller mindre tilgængeligt krystalvand.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

...Fra Gyldendals Leksikon.

Svar #4
16. juni 2007 af hamderdenanden3 (Slettet)

Wicket.. Tak..

Skriv et svar til: Kemi noter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.