Matematik
logistisk ligning - sidste del af beviset.
15. juni 2007 af
gitteskov (Slettet)
hej.
jeg ved godt der er mange som har spurgt til denne ligning - men jeg kan desværre ikke finde det jeg lige mangler alligevel.
jeg bevidst første del af den logistiske ligning og mangler nu bare at bevise at f(x)= b/a / 1+ke^-bx er løsning til f'(x)=f(x)(b-aF(x))
håber der er nogen som kan og vil hjælpe mig.
det er højst sandsynligvis fordi jeg har lavet kludder i differentieringen fra starten
har fået: f'(x)= (0*ke^-bx - b/a(-bke^-bx)) / (ke^-bx)^2
= (-b/a(-bke^-bx)) / ke^-bx
jeg går udfra at der er noget helt galdt for kan ikke komme videre.
håber på hjælp. tak
jeg ved godt der er mange som har spurgt til denne ligning - men jeg kan desværre ikke finde det jeg lige mangler alligevel.
jeg bevidst første del af den logistiske ligning og mangler nu bare at bevise at f(x)= b/a / 1+ke^-bx er løsning til f'(x)=f(x)(b-aF(x))
håber der er nogen som kan og vil hjælpe mig.
det er højst sandsynligvis fordi jeg har lavet kludder i differentieringen fra starten
har fået: f'(x)= (0*ke^-bx - b/a(-bke^-bx)) / (ke^-bx)^2
= (-b/a(-bke^-bx)) / ke^-bx
jeg går udfra at der er noget helt galdt for kan ikke komme videre.
håber på hjælp. tak
Svar #1
15. juni 2007 af Mandelbrot (Slettet)
Skal du vise at f(x)= b/a / 1+ke^-bx er løsning til f'(x)=y(b-ay), eller skal du bevise det? - Der er stor forskel.
Svar #2
15. juni 2007 af gitteskov (Slettet)
ja undskyld jeg skal blot vise det for at afslutte beviset.
tak for rettelsen.
håber stadig der er nogen som kan hjælpe.
tak for rettelsen.
håber stadig der er nogen som kan hjælpe.
Svar #4
16. juni 2007 af gitteskov (Slettet)
ej tusinde tak - du er helt fantastisk. det var lige det jeg skulle bruge. mange tak
Skriv et svar til: logistisk ligning - sidste del af beviset.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
