Matematik

Bevis om kuglens ligning

16. juni 2007 af jacobergud (Slettet)
Hejsa.
Jeg skal til studentereksamen i matematik og vil gerne have hjælp! Er der nogen der kender beviset for kuglens ligning, det står ikke i min bog, men jeg skulle meget gerne have det?

Jeg håber, at der er nogen, der vil hjælpe mig.

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2007 af -Zeta- (Slettet)

Er det denne ligning?

(x-a)² + (y-b)² + (z-c)² = r²

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juni 2007 af mathon


kugleoverfladen er det geometriske sted for de punkter, som ligger i afstanden r fra C(a,b,c).

Afstanden fra et vilkårligt punkt P(x,y,z) på kugleoverfladen til C(a,b,c) kan således beregnes ved længden af vektor CP:

vektor_CP = [x-a,y-b,z-c]

længden af denne |CP| = sqr[(x-a)^2+(y-b)^2+(z-c)^2]

de relevante punkter skal have afstanden r,
hvoraf

sqr[(x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2] = r

eller ved kvadrering

(x-a)^2 + (y-b)^2 + (z-c)^2 = r^2



Skriv et svar til: Bevis om kuglens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.