Matematik
Mundtlig matematik - Renteformel
17. juni 2007 af
Ina_88 (Slettet)
Skal snart til mundtlig matematik eksamen. Men kan ikke finde et bevis for renteformlen. Nogen der har nogle forslag?
Svar #1
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
tænker du på denne her:
S = B*(1+r/100)^n, hvor S er slutkapitalen, B begyndelseskapitalen og r er renten.
S = B*(1+r/100)^n, hvor S er slutkapitalen, B begyndelseskapitalen og r er renten.
Svar #2
17. juni 2007 af mathon
indsatte beløb ko; r=p/100
efter 1 termin
beløb ko
rente ko*r
i alt ko + ko*r = ko(1+r)
efter 2 terminer
beløb ko(1+r)
rente ko(1+r)*r
i alt ko(1+r) + ko(1+r)*r = ko(1+r)(1+r) = ko(1+r)^2
efter 3 terminer
beløb ko(1+r)^2
rente ko(1+r)^2*r
i alt ko(1+r)^2 + ko(1+r)^2*r = ko(1+r)^2(1+r) = ko(1+r)^3
...........
efter n terminer
beløb ko(1+r)^(n-1)
rente ko(1+r)^(n-1)*r
i alt ko(1+r)^(n-1) + ko(1+r)^(n-1)*r = ko(1+r)^(n-1)(1+r) = ko(1+r)^n
kan evt. "køres" som et induktionsbevis...
efter 1 termin
beløb ko
rente ko*r
i alt ko + ko*r = ko(1+r)
efter 2 terminer
beløb ko(1+r)
rente ko(1+r)*r
i alt ko(1+r) + ko(1+r)*r = ko(1+r)(1+r) = ko(1+r)^2
efter 3 terminer
beløb ko(1+r)^2
rente ko(1+r)^2*r
i alt ko(1+r)^2 + ko(1+r)^2*r = ko(1+r)^2(1+r) = ko(1+r)^3
...........
efter n terminer
beløb ko(1+r)^(n-1)
rente ko(1+r)^(n-1)*r
i alt ko(1+r)^(n-1) + ko(1+r)^(n-1)*r = ko(1+r)^(n-1)(1+r) = ko(1+r)^n
kan evt. "køres" som et induktionsbevis...
Svar #3
17. juni 2007 af Erik Morsing (Slettet)
Hvis du tænker på annuitetsformlen kan du starte med at skrive summen op
S = a +ak + ak^2 + ak^3 +...+ak^(n-1)
så får du den gode ide at gange med k på begge sider af ligningen
k*S = ak + ak^2 + ak^3 +...+ak^n
Så trækker du den ene fra den anden og kommer frem tilannuitetsformlen,
prøv det nu selv.
S = a +ak + ak^2 + ak^3 +...+ak^(n-1)
så får du den gode ide at gange med k på begge sider af ligningen
k*S = ak + ak^2 + ak^3 +...+ak^n
Så trækker du den ene fra den anden og kommer frem tilannuitetsformlen,
prøv det nu selv.
Skriv et svar til: Mundtlig matematik - Renteformel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
