Fysik
Varmelærens 1. hovedsætning
18. juni 2007 af
Gold-digga (Slettet)
Hej!
Jeg er ikke lige klar over hvad varmelærens 1. hovedsætning er for noget?
Hvis nogle lige gad sige noget kort...
Jeg er ikke lige klar over hvad varmelærens 1. hovedsætning er for noget?
Hvis nogle lige gad sige noget kort...
Svar #1
18. juni 2007 af Bombadil (Slettet)
1. Hovedsætning:
dU=dW+dQ
Hvor dU er ændring af indre energi, dW er udført arbejde, og dQ er tilføjet energi.
Man kan altså kun ændre den indre energi af at system ved enten at tilføre noget varme (Q), eller ved at udføre et arbejde (W).
dU=dW+dQ
Hvor dU er ændring af indre energi, dW er udført arbejde, og dQ er tilføjet energi.
Man kan altså kun ændre den indre energi af at system ved enten at tilføre noget varme (Q), eller ved at udføre et arbejde (W).
Svar #3
18. juni 2007 af Gold-digga (Slettet)
dU=dW+dQ det der har jeg godt nok aldrig set før!
Men okay.. er det simpelthen hvad hovedsætningen siger ?
Men okay.. er det simpelthen hvad hovedsætningen siger ?
Svar #4
18. juni 2007 af rix-iversen (Slettet)
Det handler om at energimængden er konstant.
"et system" kan hverken skabe energi selv, eller "slette" det.
Det meste energi bliver omdannet til varmeenergi eller termisk energi som det også hedder.
når du kaster en bold ind i en mur, forsvinder noget af mekaniske energi (den energi der fik bolden til at flyve i luften) og bliver til varmeenergi, som fordeler sig i både bolden og muren.
men varmen kom altså ikke af sig selv. Den kom af den mekaniske energi som bolden indeholdt, og blev videregivet til både mur og bold som varme. Dermed mistede bolden energi (dW) og fik noget varme (dQ)
"et system" kan hverken skabe energi selv, eller "slette" det.
Det meste energi bliver omdannet til varmeenergi eller termisk energi som det også hedder.
når du kaster en bold ind i en mur, forsvinder noget af mekaniske energi (den energi der fik bolden til at flyve i luften) og bliver til varmeenergi, som fordeler sig i både bolden og muren.
men varmen kom altså ikke af sig selv. Den kom af den mekaniske energi som bolden indeholdt, og blev videregivet til både mur og bold som varme. Dermed mistede bolden energi (dW) og fik noget varme (dQ)
Skriv et svar til: Varmelærens 1. hovedsætning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
