Matematik

Er dette lovligt?

19. juni 2007 af julle.p (Slettet)
Hejsa.

Jeg har lige et simpelt spørgsmål.

Er denne operation lovlig?

a2 - e2a2 = x2 - e2x2 y2
"ensbetydende pil"
-1(a2 - e2a2) = -1(x2 - e2x2 + y2)

Må man altså godt gange igennem med -1 på begge sider?

Svar #1
19. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Der manglede lige et +

a2 - e2a2 = x2 - e2x2 + y2
"ensbetydende pil"
-1(a2 - e2a2) = -1(x2 - e2x2 + y2)

2'erne er opløftet i potens.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2007 af holretz (Slettet)

Ja, du må godt gange igennem med -1 på begge sider og sætte ensbetydende pil imellem udsagnene.

Svar #3
19. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Super, mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. juni 2007 af Bumster (Slettet)

der skal vist stå -y2 (i parentesen, ellers gir det ikke mening)

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2007 af Riemann

nej, det er korrekt som det står i #1

Brugbart svar (0)

Svar #6
19. juni 2007 af dnadan (Slettet)

#4
Det skal der da ikke.... (husk nu, at der endnu ikke er ganget -1 ind i parentesen)

Svar #7
19. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Hmm.. Måske i lige kan svare mig på hvordan jeg komme herfra:

(e2 - 1)a2 = (e2 - 1)x2 - y2

og hertil, når b2 = (e2 -1)a2

b2 = (b2) / (a2) * x2 - y2


2'erne er igen opløstet i potens.

Det er kun divisionen som jeg ikke kan genneskue hvor kommer fra.

Svar #8
19. juni 2007 af julle.p (Slettet)

Nåå.. Man skal selvfølgelig bare omforme b2 = (e2 -1)a2 lidt... Godmorgen :-)

Skriv et svar til: Er dette lovligt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.