Matematik
Opinionsundersøgelse!!! :D
20. juni 2007 af
logind (Slettet)
Indenfor emnet Binomialfordelinger og normalfordelinger har jeg fået stillet følgende opgave:
>>>
"Liste H i stor fremgang"
Liste H havde ved sidste valg 32,1% af stemmerne. En aktuel meningsmåling viser, at partiet bag liste H får tilslutning fra 34,6% af de 840 personer, som har deltaget i målingen.
Vurdér, om der i tallene er belæg for at påstå, at "Liste H i er stor fremgang" - sådan som det er at læse i avisoverskriften
<<<
Men jeg kan ikke helt gennemskue den, altså ved ikke hvordan jeg skal gribe den an... nogen der kan "kickstarte" mig? :)
tak;)
>>>
"Liste H i stor fremgang"
Liste H havde ved sidste valg 32,1% af stemmerne. En aktuel meningsmåling viser, at partiet bag liste H får tilslutning fra 34,6% af de 840 personer, som har deltaget i målingen.
Vurdér, om der i tallene er belæg for at påstå, at "Liste H i er stor fremgang" - sådan som det er at læse i avisoverskriften
<<<
Men jeg kan ikke helt gennemskue den, altså ved ikke hvordan jeg skal gribe den an... nogen der kan "kickstarte" mig? :)
tak;)
Svar #1
20. juni 2007 af ibibib (Slettet)
34,6% af 840 er 290,64 = 291.
Hypotesen er at partiets tilslutning ikke har ændret sig.
Antallet ar personer X der vil stemme på liste H er binomialfordelt b(840, 0.321).
P(X>0291) = 1 - P(X<=290) = 0,0623.
Der er ikke grundlag for at forkaste hypotesen og man kan derfor ikke sige at liste H er i stor fremgang. Fremgangen kan skyldes statistiske tilfældigheder.
Hypotesen er at partiets tilslutning ikke har ændret sig.
Antallet ar personer X der vil stemme på liste H er binomialfordelt b(840, 0.321).
P(X>0291) = 1 - P(X<=290) = 0,0623.
Der er ikke grundlag for at forkaste hypotesen og man kan derfor ikke sige at liste H er i stor fremgang. Fremgangen kan skyldes statistiske tilfældigheder.
Skriv et svar til: Opinionsundersøgelse!!! :D
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
