Fysik

optager vandet

21. juni 2007 af thelife (Slettet)
hej

der står i minopg at


en kedel indeholder 1,7 kg vand der opvarmes fra 15 til 95 grader

a.hvor meget energi optager vandet

er det sådan

1,7*80= 136 J

hvad hedder formlen til den
er det den her formel

E_tilført,elektrisk = P*t

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2007 af Kaa.eL.Haa (Slettet)

Du har det rigtige resultat, ja.

Jeg ved ikke hvor fra du får et P ind i din formel, da dette står for "power".

Jeg ville skrive formlen som: E_tilført = M*(t_1-t_2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2007 af mathon


E = 1,7kg*4,186kJ/(kg*C)*(95-15)C = 569,296kJ

Svar #3
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

hvor kommer 4,186 fra

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. juni 2007 af mathon


...vands specifikke varmekapacitet...

Svar #5
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

den jeg har skrevet så er det forkert 1,7*80= 136 J

for Kaa.eL.Haa siger det er rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. juni 2007 af mathon


E = m*c*delta_T = M*delta_T,
hvor

M = 1,7kg*4,186kJ/(kg*C) = 7,1162kJ/C

Svar #7
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

men jeg for det til 0,0049

er det ikke sådan du mener ?


1,7kg*4,186kJ/1425=0,0049



Svar #8
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

der står også i minopg at
kedlens effekt er på 2000 W vi antgaer det først at al den elektriske energi optages af vandet

b. hvor lang tid varer opvarmningen under disse forudsætninger

er det sådan her


2000 1,7=3400

tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #9
21. juni 2007 af Kbka (Slettet)

k er et præfiks, kilo, k=10^3

1,7kg*4,186kJ/1425=
1,7kg*4,18610^3 J/1425



Brugbart svar (0)

Svar #10
21. juni 2007 af Kbka (Slettet)

watt er en enhed, energi pr. tid. dvs.

w=j/s

tag resultatet fra a og divider med 2000w

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. juni 2007 af Kbka (Slettet)

rettelse i #9

1,7kg*4,186kJ*(95-15)=
1,7kg*4,186*10^3J*(95-15)

Brugbart svar (0)

Svar #12
21. juni 2007 af Kbka (Slettet)

rettelse i #9

1,7kg*4,186kJ*(95-15)=
1,7kg*4,186*10^3J*(95-15)

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. juni 2007 af mathon

#8

E = P*t,

hvoraf

t = E/P = 569,296*10^3 J/(2000J/s) = 284,648 s =
4min 44,6sek




Svar #14
21. juni 2007 af thelife (Slettet)

4,186*10^3J

hvorfor 10^3 forstor det ikke

Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2007 af Banderas (Slettet)

4.186 er den specifikke varmekapacitet for vand, som har enheden kJ/(kg*K)

Men da k er et præfiks som nævnt i #9 kan man omregne enheden til en SI-enhed, og hvis man gør dette skal man vide at k betyder "kilo" som er en
faktor 1000, 1000 = 10^3

herved fås en ny enhed
4186 J/(kg*K) = 4.186*10^3 J/(kg*K)

Skriv et svar til: optager vandet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.