Matematik
Svært mat bevis
22. juni 2007 af
per-sempre (Slettet)
Hej.. jeg har et meget svært bvis vedrørende min studieretningsprojekt.. så håber nogen ka hjælpe mig hurtigst muligt.. da det er min sisdet opg her i år:
Det jeg skal bevise lyder således:
"Vis, at et n'te grads polynomium højst har n rødder"
på forhånd tak!
Det jeg skal bevise lyder således:
"Vis, at et n'te grads polynomium højst har n rødder"
på forhånd tak!
Svar #1
23. juni 2007 af sheaf (Slettet)
Det formodes at man betragter polynomier af een reel variabel med koefficienter i legemet R. Lad P(x) være et sådant polynomium. Et tal r E R er rod i P(x) hviss P(x) = (x-r)Q(x) hvor Q er et polynomium af grad n-1. Et reelt tal s er rod i Q(x) hviss Q(x) = (x-s)R(x) hvor R er et polynomium af grad n-2. Så P(x) = (x-r)(x-s)R(x). Vis det ønskede ved at fortsætte denne argumentation.
Skriv et svar til: Svært mat bevis
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
