Fysik
hastighed
23. juni 2007 af
thelife (Slettet)
ups der skullle stå
en vollyballspiller hopper 40 cm lodret op i luften
med hvilken lodret hastighed i km/t sætter han af
t = sqrt(40/0,5 * 9,82 m/s =
en vollyballspiller hopper 40 cm lodret op i luften
med hvilken lodret hastighed i km/t sætter han af
t = sqrt(40/0,5 * 9,82 m/s =
Svar #1
23. juni 2007 af Riemann
Jeg kan ikke se hvad det er du har prøvet at regne på.
Men prøv at brug bevarelse af den mekaniske energi.
E_mek=E_pot + E_kin = mgh+0.5*m*v^2
hvor h er højden over jorden v er hastigheden.
På toppen af springet er h=0.40 m og v=0
Da han satte af var h=0. Ved at udnytte bevarelse af den potentielle energi kan starthastigheden nu findes.
Men prøv at brug bevarelse af den mekaniske energi.
E_mek=E_pot + E_kin = mgh+0.5*m*v^2
hvor h er højden over jorden v er hastigheden.
På toppen af springet er h=0.40 m og v=0
Da han satte af var h=0. Ved at udnytte bevarelse af den potentielle energi kan starthastigheden nu findes.
Svar #2
23. juni 2007 af Søren_B (Slettet)
v^2 = 2*g*s
I vores tilfælde er s = 0,4 m og vi skal finde v.
v = (2*g*0,4m)^(1/2)
Resultatet får du ud i m/s. Husk at omregne til km/t
I vores tilfælde er s = 0,4 m og vi skal finde v.
v = (2*g*0,4m)^(1/2)
Resultatet får du ud i m/s. Husk at omregne til km/t
Skriv et svar til: hastighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
