Kemi
Fremstilling af opløsninger
25. juni 2007 af
Asmae (Slettet)
Hej
Vi skal fremstille to opløsninger til to stoffer. Den ene er 200 mL 0,40 M Na2S2O3 (fixersalt) og det andet er 200 mL 0,40 M HCl(saltsyre)
Jeg ved godt hvordan man fremstiller fixersalt:
V: 200 mL = 0,2 L
c: 0,4 M
n = V x c = 0,4 x 0,2 = 0,08 mol
m = 0,08 x 248,18 g/mol = 19,85 g
Jeg afvejer så de 19,85 gram og hælder vand ind til der er 200 mL
Det her var let nok fordi det var noget fast stof som jeg skulle opløse, men hvad med når jeg skal fremstille saltsyre-opløsningen...hvad gør jeg så der?
V: 200 mL
c: 0,4 M
n= V x c = 0,08 mol
mL = ?
Vi skal fremstille to opløsninger til to stoffer. Den ene er 200 mL 0,40 M Na2S2O3 (fixersalt) og det andet er 200 mL 0,40 M HCl(saltsyre)
Jeg ved godt hvordan man fremstiller fixersalt:
V: 200 mL = 0,2 L
c: 0,4 M
n = V x c = 0,4 x 0,2 = 0,08 mol
m = 0,08 x 248,18 g/mol = 19,85 g
Jeg afvejer så de 19,85 gram og hælder vand ind til der er 200 mL
Det her var let nok fordi det var noget fast stof som jeg skulle opløse, men hvad med når jeg skal fremstille saltsyre-opløsningen...hvad gør jeg så der?
V: 200 mL
c: 0,4 M
n= V x c = 0,08 mol
mL = ?
Svar #1
25. juni 2007 af Kemiersjov (Slettet)
Hvad vejer 0,08 mol HCl? - hvis nu det fines som en 30% opløsning, skal du bare afveje m/0,3, hvor m er massen af de 0,08 mol HCl
Skriv et svar til: Fremstilling af opløsninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
