Matematik

Bevis for "b" ved eksponentiel og potens

25. juni 2007 af Andenger (Slettet)
Mangler beviser for "b" ved potens og eksponentiel vækst... De står ikke i nogen bøger...:(

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2007 af ibibib (Slettet)

Isoler b i regneforskriften.

y = b·a^x
y/a^x = b

Brugbart svar (0)

Svar #2
25. juni 2007 af mathon


potensiel udvikling:

y = b*x^a

y2/y1 = (x2/x1)^a

log(y2/y1) = a*log(x2/x1)
eller

a = [log(y2)-log(y1)]/[log(x2)-log(x1)]
og
b = y1/x1^a eller b = y2/x2^a



eksponentiel udvikling:

y = b*a^x

y2/y1 = a^(x2-x1)

a = (y2/y1)^(1/((x2-x1))

b = y1/a^x1 eller b = y2/a^x2

Skriv et svar til: Bevis for "b" ved eksponentiel og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.